Ринок органічних овочів щорічно зростає на 15%

Про це розповів провідний аналітик компанії Pro-Consulting Андрій Мокряк, повідомляє Pro Capital Groupe.

За словами експерта, органічні овочі — це сегмент, який зростає постійно. Їх вирощування для дрібних фермерів обходиться трохи дорожче, ніж вирощування звичайних овочів, проте вартість набагато вище.

Цей тренд продиктований збільшенням попиту на здорове харчування і простежується як в Україні, так і за кордоном – підприємствам з ліцензією «Органік» набагато простіше налагодити експорт своєї продукції, вважає експерт.

Також позитивну динаміку демонструють сегменти тепличних огірків і помідорів.

«Кожен з них з 2010 року зріс більш ніж удвічі і продовжує рости, оскільки теплиці забезпечують більш одного врожаю в рік, згладжують вплив погодних умов і розтягують сезон для овочівників», — пояснює Мокряк.

Всього на сьогоднішній день в Україні виділяється 12 ключових овочевих культур. Це картопля, огірки, помідори, капуста, буряк, морква, цибуля, часник, перець, кабачки, баклажани і гарбуз. З цих 12 культур 9 показали зростання в період 2010-2016 рр.

Напрямки